Terugblik  jaar 2008

Het was een tof maar zeer druk jaar met veel studie en studiowerk.
Weekenden lang in de twee studio's gewerkt, maar een resultaat waar ik trots op ben.
De samenwerking met DJ DaVincie smaakt naar meer. Even twee maanden uitrusten, en op zoek naar een landelijk distributie-centrum!
01.Turboglad op het Wereldplein in de Jaarsbeurs Utrecht
De organisatie van het Wereldburgerplein vroeg Turboglad voor vier optredens in de laatste week van januari tijdens de Nationale Onderijs dagen  in de jaarsbeurs in Utrecht.. Tijdens zijn optredens werden de videoclips "Kindsoldaten"en "Leefstyle"  op een interactiveWhite board geprojecteerd!

02. Platenlabel voor Turboglad & DaVincie
Sinds begin februari zitten Turboglad en DaVincie bij het platenlabel "IQ-Muisc" en is hun cd-album "100%FiftyFifty"  dus overal in de platenwinkels verkrijgbaar
.
03. Samenwerking tussen rappers en verschillende beatmakers
De rappers Siroc en Turboglad hebben, samen met hun beatmakers (Soldier Beats, DaVincie en Neleus-beats) de handen inéén geslagen. Het rapcollectief zal vanaf nu een gezamelijk muziekproject beginnen!

04. Releaseparty "De Lange Muur"  Siroc
In november 2008 was Siroc de backup-rapper bij de releaseparty van het album "100%FiftyFifty" van Turboglad. In maart was het andersom tijdens zijn partry in het Burgerweeshuis in Deveneter.  Het publiek was razenenthousiast over de collab tussen deze twee rappers.  

05. Essentie is een feit!
Na de dope releaseparty en diverse optredens samen willen Siroc en Turboglad terug naar de essentie van hiphop. Echte Hiphop is niet gebonden aan tijd, Ras (Negers) en  Locatie (Getto's in New York), maar is universeel en tijdloos. Hiphop is veel breder en is uitting geven aan onrecht tegen jezelf en om je heen.
De naam Essentie is gevonden door de twee initalen Siroc & Turboglad op zijn Engels uit te spreken als Ess-&-Tie
.
06. Diverse voorprogramma's
In de maanden april-mei-juni staan Turboglad & Siroc op de Bühne van diverse hiphopartiesten zoals Winne, Ali B, Kleine Jay & Cartes, Opposites, Steen en de Jeugd an Tegenwoordig.

07. Hiphop Regelmaat XL
Als afsluiter van het eerste half jaar 2009 stond De Essentie - Crew tijdens het Hiphop Festival Hiphop Regelmaat XL tussen de grote hiphopacts, zoals Digy Dex, Jawat, Manu, M.O. & Brakko, Blaxtar, enz.
.
08 Studiowerk Essentie
De rappers Siroc en Turboglad zijn begin augustus  samen met hun beatmakers (Soldier Beats, DaVincie en Neleus-beats) de studo ingedoken voor het pnemen van tracks voor hun in het voorjaar van 2010 uit te komen Essentie album : De Kern van de Zaak"

09. De Zevende hemel
In de maand oktober werd Turboglad gevraagd om drie live tracks op te nemen in destudio DeSmet in Amsterdam voor de Moslm Omroep voor het programma "De Zevende Hemel"

10. Turboglad ontmoet de HKM Konigin Beatrix

IJSSELMUIDEN - De rapper Turboglad (Tamar Bastiaan) uit IJsselmuiden is door Unicef, Kidzwise en de Nationale Jeugdraad uitgenodigd voor optredens tijdens het KinderRechten Award Festival op de Dag van de Kinderrechten in de Hooglandse Kerk in Leiden.
Tijdens dit festival zullen Koningin Beatrix en de beide ministers Koenders en Rouvoet ook aanwezig zijn. Turboglad zal daar met zijn videoclip Kindsoldaten de opening van het festival doen. Het nummer Kindsoldaten is twee jaar geleden speciaal op verzoek van kinderrechtenorganisatie Kidzwise door Turboglad geschreven. Tevens zal de Koningin daar zijn album "100%FiftyFifty"in ontvangst nemen.