Muziek om dichter bij het licht te komen
               
(door Dieuwke Westra)
KAMPEN – De 14 jarige Tamar Bastiaan uit IJsselmuiden is een bezige bij. Bastiaan, beter bekend als de rapper Turboglad, heeft afgelopen weekend opgetreden op het bevrijdingsfestival in Zwolle en een gedicht voorgedragen bij de dodenherdenking. Daarnaast staat hij in juni in de landelijke finale van de Kunstbende en brengt hij aankomende zaterdag 12 mei in ’t Ukien zijn nieuwe cd uit.

Bastiaan is pas sinds zijn twaalfde echt begonnen met rappen. Dat begon met het schrijven van teksten van kleine dingen die in hem opkwamen. Inmiddels schrijft hij over bijna alles wat hij meemaakt: problemen met zijn vriendin, bedreigingen en school.
Ook op zijn nieuwe cd ‘Confusion’ zal ook veel over zijn persoonlijke leven te horen zijn.
“Met de cd wil ik laten zien wie ik werkelijk ben. Mijn leefstijl komt duidelijk terug op de cd.” ‘Confusion’ zal grotendeels gaan over diepere vragen van het leven aldus de rapper. “Er staan best wel veel duistere nummers op met vragen over het nut van het leven. Bijvoorbeeld in het nummer ‘wereld zonder kleur’. Muziek is in dat nummer het middel om dichterbij het licht te komen.”
Naast puur het maken van muziek is de rapper ook idealistisch en hoopt hij, dat de gedachte achter zijn muziek overgedragen kan worden op anderen. “In mijn muziek probeer ik mijn gevoel naar buiten te brengen. Anderen kunnen daar ook weer van leren. Ik bedoel niet dat ik mensen wil veranderen, maar beinvloeden.”
Zaterdag 12 mei om 21.00 uur presenteert de rapper zijn nieuwe cd in ’t Ukien. Naast Turboglad zullen ook Spirit Zero, Midget Ferrara, You’re Next, 038, Siroc en Attic optreden. Kaarten kosten 4 euro en zijn verkrijgbaar bij ’t Ukien, platenzaak SamSamm en www.turboglad.nl. Op deze site is ook Bastiaans nieuwe cd te bestellen.

7 mei 2007