Terugblik jaar 2010

Wat een druk jaar met allerlei optredens en speciale projecten zoals de Animatieclip Cash Flow en de ontmoeting met Maxima.  Drie  mooie videoclips (Alles komt goed -  Kern van de zaak - Filosofie) gemaakt. Debatteren voor het lager Huis en een verkiesbare plaats bij de Zwolse  locale politieke partij "LEV" En Lef dat hebben ze. 
Als afsluiter van het jaar: strakke HipHopRock in het voorprogramma van de rapper Jack Parrow.
Zoals al gezegd: Het was een druk jaar!  2011 wordt ietsje minder met optredens. We gaan zeker proberen om de een prijs te winnen in de finale van de High School Music Competition.
En  met de release van ons nieuwe album "Kern van de zaak" , het behalen van mijn Eindexamen Gymnasium en een Universiteit kiezen valt er nog veel, zeer veel te doen.
01. Who's my Heroe Festival?
Vorig jaar tijdens Multi Fest en in het voorprogramma van Steen ging het Friese  publiek in de lichtboei al  uit hun dak. Deze keer opnieuw tijdens het "Who's my Heroe Festival in Harlingen.

02. Beste Debater jongerendebat 2011
De PVDA -er Ahmed Marcouch was n van de juryleden tijdens de Debaters wedstrijd tussen het Ichthus - en  Almere College.  De uiteindelijke winnaar van het debat mag een dag mee naar Den Haag om zelf te ervaren hoe het leven van een volksvertegenwoordiger er uitziet. Turboglad won de wedstrijd!  Eerdaags kom je hem tegen in de Haagse kringen.

03. Paardpop Festival
In februari stond Turboglad & Siroc on Stage tijdens Paardpop Studenten pop in Zwolle. Een dope avond in een volle bak met .................

04. Winnaar Publieksprijs High School Music Competition 2011
Zaterdag avond 26 maart stond Turboglad samen met Siroc on Stage in het Dolhuis. Men kon daar ter plekke stemmen of voor de thuisblijvers via internet. Turboglad en Siroc wonnen deze met glans en staan nu op het  Shoot Attraction Festival in Groningen op 9 juli 2011

05 Grote avond Almere College Kampen
Turboglad stond samen met een live band tijdens de Grote Avond op de Bhne van het College. De track "Alles komt goed" werd door de band live uitgevoerd. Het was te gek. Jongens goed gedaan!  Samen gaan we een aantal tracks live uitvoeren. Na de  examen en na de vakantie gaan we samen de studio in om een live album te gaan maken.

06 Turboglad werkt mee aan een tv-reeks over ontmoetingen met Koningin Beatrix
In april werd Turboglad gebeld n.a.v. een filmpje op YouTube, waarin Turboglad de Koningin ontmoette tijdens n van zijn optredens in de Hooglandse Kerk in Leiden. Omroep Max vroeg hem voor een bijdrage aan het boek "de Koningin en ik"   en een televisieserie "de Koningin en ik"  Het boek zal eind juni uitgereikt worden aan de Koningin en het zal vanaf september 2011 in de boekhandels liggen.

07 Turboglad ontvangt een  persoonlijke brief van de Koningin Beatrix
Midden juni Turboglad ontvangt  eind juni een persoonlijke bedankbrief van Koningin  naar aanleiding van  de ontmoeting en de bijdrage in het boek.

08 Turboglad slaagt voor zijn examen
Eind juni slaagt Turboglad voor zijn gymnasium opleiding in Kampen en besluit verder te gaan studeren aan de universiteit in Utrecht. Hij kiest voor de faculteitgroep "Rechtsgeleerdheid"   Dit ligt natuurlijk mooi in het verlengde van zijn al zesjarig durende strijd tegen onrecht.  Quote Turboglad:  "Ik bestrijd onrecht niet met geweld maar met woorden!"

09 Turboglad werkt in de havens van Rotterdam
In  de maanden juni en juli  werkt Turboglad in de havens van Rotterdam. Veel sjouwen, zeulen met zware zakken en dus snoeihard werken. Wat een verademing na zo'n druk examenjaar.

10 Turboglad spreekt met Mark Rutte onder het genot van een broodje kroket.
Tijdens een conferentie krijgt Turboglad  de mogelijkheid om een kwartier lang om samen met Mark Rutte te praten over zijn visie "Rechtvaardig maar zorgzaam" t.a.v.  de bezuinigingen in Nederland.  Aan het eind van  dit gesprek stelt de Minister President hem voor aan de headhunter Hans van den Broek.

11 Turboglad spreekt met Headhunter "Hans van den Broek"
Het werd een zeer vertrouwelijk gesprek, waarbij  ik mijn ei kwijt kon en ervoer dat er qua politiek nog heel veel te doen valt en dat mijn werk van de afgelopen 5 jaar erg  gewaardeerd worden.  Tevens gaf hij aan dat er weer nieuwe mensen met frisse ideen in de politiek nodig zijn.  Samen afgesproken dat dit een vervolg gaat krijgen. ......................

12. Videoclip "Driesprong" staat online
Eindelijk is hij klaar. De allernieuwste videoclip  "Driesprong"  van de rapgroep "de Essentie" wordt alvast als voorloper op de nieuwe cd "de kern van de zaak" online gezet.
"Driesprong" is opgenomen op de basisschool van Turboglad "de Schakel" in IJsselmuiden. Soms kom je voor een driesprong en moet je een keuze maken om verder te gaan:
"Maar ook al ben ik lam; ik loop niet achter de herder, want ik wil juist verder .........

12 Turboglad in de  JSVU
In september dit jaar is Turboglad gevraagd om plaats  te nemen als commissaris in de studentencommissie van de JSVU Rechtsgeleerdheid in Utrecht. Samen met een team zal hij de (studie) activiteiten in de stad Utrecht voor het komende jaar gaan plannen.

13.  Siroc  en Turboglad pakken uit!
In november  komt dan eindelijk de langverwachte  CD "de Kern van de zaak" en  de rapgroep "de Essentie" pakken letterlijk en figuurlijk uit.  De CD wordt erg goed ontvangen en gewaardeerd. Maar liefst zes nieuwe tracks van Siroc en Turboglad staan op deze EP, waarbij ze terug gaan naar de kern van de zaak. Hoe zit het met de macht der media, wat zijn je dromen, welke foto;s  staan er in je fotoalbum, lukt het om alles vandaag af te krijgen en wat te doen als je voor een driesprong staat.  Daarnaast kun je alle tracks van de cd  gratis downloaden via de  APP op de  website van Turboglad.
14. Turboglad gaat workshops "Hiphop & Pesten" op scholen geven.
Turboglad is vanaf november weer gestart met het geven van workshops "Hiphop & Pesten:" aan scholen. Het samenwerkingsproject "Mijn Leefstyle" van Artikel 1 en Turboglad  vormt de basis.
Tijdens de workshops zullen de leerlingen aan de hand van het lesmateriaal (videoclips & lesbrieven) door actief mee te doen ervaren hoe het is om gepest te worden en wat je daar aan kunt doen.