Terugblik jaar 2009

Het jaar 2009 was voor mij wederom een leerzaam jaar.  Veel opgetreden. Samen met Artikel EŽn uit Rotterdam een onderwijsleerpakket "Mijn Leefstyle" voor het basis - en voortgezet onderwijs gemaakt.  Een prachtig werkkamp Rockskilz met muziek workshops meegemaakt. Juryprijzen gewonnen bij de PopBelangAwards en de Kunstbende.  Een cd gemaakt met  het Nederlandsblazers Exemble. Twee nieuwe videoclips "Kindsoldaten & Rechtzodiegaat" gemaakt. En natuurlijk het allerbelangrijkste mijn nieuwe album. 'Honderd Procent Fifty Fifty. Dank aan iedereen die er aan mee geholpen heeft om hem te produceren en uiteindelijk in de winkel ligt.  Speciale dank aan Vincent Kars (Mijn compagnon in deze)  Maar misschien de allertofste gebeurtenis van 2009 was wel mijn gesprek met de Koningin Beatrix in de Hooglandse Kerk in leiden tijdens het Unicef Festival!
01. Nieuwe videoclip "Filosofie"
Turboglad opent het nieuwe jaar een slinternieuwe videclip "Filosofie" als onderdeel van een Filosofieproject tijdens zijn VWO 5 studie en draagt deze film op aan zijn recentelijk overleden biologie leraar dhr.  Robert  Buursen. Wederom een mooi project met de zangeres Anne Appelo,
die de vocals voor haar rekening nam..

02. Verkiesbaar in de locale politiek Zwolle
De partijvoorzitter Siebrand Hofstra van de Zwolse  locale partij "LEV" vraagt Turboglad om  op de verkiesbare plek nr. 17 te staan. "LEV"  partijprogramma is op het lijf  van Turboglad geschreven en  biedt LEV zijn diensten aan. Samen met Rapper Typhoon verzorgen zijn de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Partij in de Livingroom  in Zwolle.

03.Benefiet Concert voor Haitie
De organisatie van Zwolle en Steenwijk vragen Turboglad in januari om mee te doen aan een Benefietconcert voor Haitie in de Meenth in Meppel.  Ondanks sneeuwstormen en Iijzel staat de act Turboglad op het hoofdpodium in Meppel. En de opbrengst gaat naar ...................!

04. Youngsters in the Driversseat
De  organisatie "Youngsters in the driversseat" i.s.m.  het provinciehuis 's Hertogenbosch organiseert een europese bijeenkomst voor  studenten uit heel europa.  Turboglad zal daar een optreden verzorgen en deelnemen aan het debat over verzchillende Europese onderwerpen.

05.  Special project Cash Flow  met  The Opposites en Prinses Maxima
Op verzoek van het ministerie van financiŽn CentiQ  wordt er een nieuwe campagne gestart, waarbij Prinses Maxima, The Opposites en Turboglad wordt gevraagd om de middag in te vullen. CentriQ introduceert die middag het virtuele poppetje "Cash"  Turboglad wordt gevraagd om een speciale rap met als onderwerp : "Hoe jongeren om gaan met geld" Uiteindelijk ontwikkelt hij de video rap animatie clip " Cash Flow"  Tevens heeft Princes Maxima zijn nieuwe album "HonderProcent FiftyFifty" in ontvangst genomen.

06. Publieksprijs Hiphop Finale High School Music Competition
Eind maart  wint Turboglad, samen met de zangeressen Milou Weezenberg  en Anne Appelo en de rapper Siroc de publieksprijs tijdens de finale van de High School School Music Competition in de Watt in Rotterdam.  Dope avond en een dubbel zo dope publiek.

07 Videoclip  Shoot "Kern van de zaak"
Samen met de PopCentrale Dorddrecht wordt een proffesionele videoclip bij de gelijknamige track van het nieuw uit te komen album "De kern van de zaak"  gemaakt.

08. Afscheidsfeest  wethouder  Aart Jan van Moerkerke
Turboglad verzorgt de muzikale omlijsting tijdens het afscheid van wethouder Aart-Jan van Moerkerke in Capelle aan de Ijssel. Tracks als "de kracht om te stralen", "Cash Flow" en "Kindsoldaten" zijn zaken die perfect pasten bij zijn wethouders portefeuille. 

09. Debateren voor de Nationale Jeugdraad en Lager Huis
Naast de diverse hiphop optredens en projecten voor het ministerie is het debateren een uitlaatklep voor Turboglad. Vele vrije dagen is Turboglad samen met zijn team aan het debateren tegen andere  scholengemeenschappen.

10. Centrale aftrap  Puntpop
Puntpop bestaat 10 jaar en dat moest gevierd worden.  Turboglad en Siroc  deden de centrale aftrap van de diverse activiteiten aan de vooravond van het festival Puntpop.

11. Multi Fest Trebol
Een festival met allerlei dope bands en acts.  Voor het eerst in het hoge Friesland en het sloeg aan.

11. Het voorprogramma van Jack Parrow
In november wordt Turboglad gevraagd om in het voorprogramma van de Zuid Afrikaanse rapper Jack parrow te staan.  Het was een afgeladen en het weerd een tof feestje. Dubbel was het feestje toen ze de recentie lazen van 3voor12.
De afterparty met Jack en zijn band was erg dope.  Quote Jack Parrow:  'When do we dowie iets again?"  Helaas waren alle andere voorprogramma's al geregeld. Next time better!